OSTALO:

Imate pitanja?

Zapratite nas!

 

Najbolje ocenjeni proizvodi
Naučite kako da pripremite savršen doručak sa vrganjima i slaninom! Ovaj ukusni hash je lak za spremanje i oduševiće celu porodicu. Pridružite nam se!

Doručak iz snova: Vrganj i slanina hash

Doručak iz snova: Vrganj i slanina hash

Dragi ljubitelji roštilja i ukusnih doručaka, danas imam savršen recept za vas – Vrganj i slanina hash! Ovo jelo je tako fino da ćete poželeti da ga spremate svaki vikend. Zamislite miris hrskave slanine i ukus pečuraka koji se širi vašom kuhinjom… Mmm, prosto neodoljivo!

Zašto baš ovaj recept?
Kao iskusni BBQ Chef, uvek tražim načine da unesem malo raznovrsnosti u doručak. Vrganj i slanina hash je savršen spoj ukusa i tekstura koji će oduševiti celu porodicu. Uz to, lako se priprema, a sastojci su pristupačni. Dakle, idealno za lenje vikend jutro!

Sastojci za 4 porcije:

  • 500g vrganja (ili drugih pečuraka po izboru)
  • 200g slanine
  • 4 srednja krompira
  • 1 veliki crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • So i biber
  • Peršun za posipanje

Priprema korak po korak:

  1. Operite i iseckajte krompir na kockice. Stavite ga da se kuva u posoljenoj vodi dok ne omekša, pa ocedite.
  2. Iseckajte slaninu na kockice i pržite je u velikoj tiganju na srednjoj vatri dok ne postane hrskava. Izvadite je i ostavite sa strane.
  3. U istom tiganju prodinstajte sitno seckani luk i beli luk. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne ispuste vodu.
  4. Ubacite kuvani krompir u tiganj sa pečurkama i promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Pržite još 5-10 minuta dok se ukusi ne sjedine.
  5. Na kraju dodajte hrskavu slaninu, promešajte i poslužite posuto seckanim peršunom. Prijatno!

Saveti BBQ Chef-a:

  • Za savršeno pečenje pečurki, preporučujem upotrebu livenog tiganja. Oni ravnomerno raspoređuju toplotu i daju hrskaviju koricu.
  • Probajte ovaj recept i na roštilju! Može se spremati u gusanoj tiganjici na roštilju na ugalj ili nekom keramičkom roštilju poput Big Green Egg-a. Dobiće divan dimljeni ukus!
  • Hash možete obogatiti i drugim sastojcima po izboru – paprikom, tikvicama, spanaćem… Eksperimentišite i uživajte!

Ako ste ljubitelj kuvanja na otvorenom kao i ja, posetite Grillshop.rs, vodeću srpsku internet prodavnicu za opremu za roštiljanje. Tu ćete naći sve što vam treba – od roštilja na plin i električnih roštilja, preko kotlića do Kamado Bono keramičkih roštilja. Zapratite nas i na društvenim mrežama za još recepata i korisnih saveta!

Nadam se da ćete uživati u ovom ukusnom doručku sa vrganjima i slaninom. Javite mi vaše utiske i podelite recept sa dragim ljudima. Srećno roštiljanje i kuvanje!

Vaš Chef,
[vaše ime]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.