Roštiljdžije, ostalo je još malo vremena do sledeće najveće gastronomske manifestacije ,,Roštiljijada u Leskovcu“. Čuvena I dobro nam poznata, Roštiljijada u Leskovcu održaće se od 22. do 28. avgustva 2022. godine. Više od 30 godina sa vama- roštiljijada u Leskovcu i ove godine je tu. Roštiljijada u Leskovcu prvi put je organizovana 1989. godine, i […]
Blog
Vegeterijanski Recepti Za Idealan Ručak!
Ako ste vegani, ne morate više da brinete. Od sada možete sa prijateljima da se dogovarate za odlaske u prirodu i druženje uz roštilj, jer vam donosimo nekoliko recepata za ukusan i neodoljiv vegeterijanski roštilj. Prva pomisao na roštilj- meso. I nama je prva asocijacija svakako pečeno, sočno meso koje se peče na blagoj vatri […]
JELA SA ROŠTILJA, A NISU MESO – 9 Ideja Za Drugačiji Roštilj
Jela sa roštilja mogu biti raznolika, međutim, ono na šta nas roštilj prvo asocira jeste naravno – meso. Zato vam donosimo 9 itekako iznenađujućih ideja za pripremu potpuno drugačijeg roštilja. Namirnice za koje nikada niste pomislili da mogu na roštilj zapravo mogu biti vaš kec u rukavu. Oduševite sve prisutne i još jednom odnesite titulu […]
Roštilj na ugalj, ili električni?
Roštilj na ugalj, električni ili plinski roštilj. Koji od ova tri je najbolji za vas? Napravite vrhunski izbor i uživajte u roštiljanju. Volite ukus mesa sa roštilja, uživate u praznicima na kojima se uvek roštilja ili jednostavno želite tu mogućnost da možete da roštiljate u bilo kojem momentu. Sada to više nije nemoguće. Plinski roštilji […]
Gulaš ispod sača na tradicionalan način
Ako ste ikada probali gulaš ispod sača na tradicionalan način, onda vam ne moramo reći mnogo, sem da imamo recept baš za taj, poseban, domaćinski, po recepturi naših starih. Pogotovo nama, ljubiteljima jela ispod sača, bezbroj puta bi se desilo isto. Oni novi u društvu redovno bi širili zenice svakim novim zalogajem domaćeg gulaša, ponavljajući […]
Pravilno održavanje sača
Ma koliko da ste dobar roštiljdžija, sastavni deo dobre hrane je i njena priprema. A kako će priprema biti dobra ukoliko sam sač nije adekvatno očišćen. Šta zapravo podrazumeva dobru pripremu i pravilno održavanje sača? Svanuo je baš prelep dan, i probudio ono proleće u nama samima. Zraci sunca su učinili da se ovog jutra […]
Male tajne velikih majstora – 5 saveta za pripremu sočnog i vrhunskog roštilja
Ne morate biti majstor svog zanata kako biste spremili sočan i pikantan roštilj koji će se topiti u ustima. Tajna vrhunskog roštilja je u dodacima i načinu spremanja. Pa hajde da vidimo šta se to krije iza vrhunsko pripremljenog roštilja. Električni ili roštilj na ugalj – na vama je Apsolutno, izbor je na vama. Za […]
Pljeskavica VS Burger – pitanje je sad!
Pljeskavica i burger su jedno te isto? Kako više ne bismo dovodili ovo u pitanje kao neko ko se bavi roštiljima želimo da vam predstavimo našu verziju shvatanja ove dileme. Jasno je, i polemike nema, PLJESKAVICA i BURGER nisu isto! 😊Dalje u tekstu ćemo vam dati više činjenica zašto je to tako. Pljeskavica VS Burger, […]
Hrana i piće – Kako se najbolje kombinuju?
Sigurno ste više puta čuli da ljudi provode sate sa društvom u restoranu, ispijaju šarenolika pića i lagano degustiraju hranu, a onda ustanu, pozdrave se i totalno trezveni nastave dalju avnturu………
Prvi maj – Praznik rada i dobrog roštiljanja!
Prvi maj – Praznik rada (ranije Dan radnika) praznik je koji se bore protiv međunarodnih radničkih pokreta, zvanični državni praznik u većini zemalja u znak sećanja na ekonomska i socijalna dostignuća radnika. Prvi maj nekad je bio jedan od najznačajnijih datuma u godini. Bilo je to vreme slavlja i veselja, uranaka i parada. Danas se za većinu Prvi maj […]