Šta je to sač? Pre nego što pređemo na pravilnu pripremu sača, hajde da se malo podsetimo šta je to sač i zašto je on toliko poseban. Sač ili peka je metalni, keramički ili zemljani poklopac sfernog oblika, pod kojim se na ognjištu peče: hleb, lepinja, pita, meso i slično. Nastao je od kombinacije crepulje, […]
Blog
Kotlić za gulaš: Kako odabrati pravi?
Kotlić za gulaš: Kako odabrati pravi, ili kako se ne pretvoriti u gulaš od frustracije? Da li ste ikada stajali ispred police sa kotlićima, gledajući u gomilu različitih opcija, i pomislili: „Koji vrag da odaberem?“ Ako jeste, dobrodošli u klub! Kada je u pitanju odabir pravog kotlića za gulaš, stvari mogu postati prilično komplikovane. Ali […]
RECEPT: Teleća Rebra Ispod Sača
Dobrodošli u svet tradicionalne srpske kuhinje! Danas ćemo se baviti jednim od najomiljenijih jela na našim prostorima – teleća rebra ispod sača. Ovaj recept je prenesen s kolena na koleno, a sada ga delimo sa vama. Šta je Sač? Pre nego što pređemo na sam recept, hajde da se upoznamo sa sačem. Sač je tradicionalni […]
9 Zlatnih Saveta za Roštiljanje
Kada pomislimo na roštilj, svi zamišljamo sočne odreske, vruće kobasice i hrskave ražnjiće. Ali, pravi izazov je u tome kako da sve to savršeno ispečemo… Ne brinite, pokazaćemo vam 7 tajnih saveta koji će vas pretvoriti u pravog majstora roštilja! Ako ste mislili da je roštilj samo za vikend, varate se. Sa ovim savetima, svaki […]
Roštiljijada u Leskovcu – Više Od 30 Godina Sa Vama
Roštiljdžije, ostalo je još malo vremena do sledeće najveće gastronomske manifestacije ,,Roštiljijada u Leskovcu“. Čuvena I dobro nam poznata, Roštiljijada u Leskovcu održaće se od 22. do 28. avgustva 2022. godine. Više od 30 godina sa vama- roštiljijada u Leskovcu i ove godine je tu. Roštiljijada u Leskovcu prvi put je organizovana 1989. godine, i […]
Vegeterijanski Recepti Za Idealan Ručak!
Ako ste vegani, ne morate više da brinete. Od sada možete sa prijateljima da se dogovarate za odlaske u prirodu i druženje uz roštilj, jer vam donosimo nekoliko recepata za ukusan i neodoljiv vegeterijanski roštilj. Prva pomisao na roštilj- meso. I nama je prva asocijacija svakako pečeno, sočno meso koje se peče na blagoj vatri […]
JELA SA ROŠTILJA, A NISU MESO – 9 Ideja Za Drugačiji Roštilj
Jela sa roštilja mogu biti raznolika, međutim, ono na šta nas roštilj prvo asocira jeste naravno – meso. Zato vam donosimo 9 itekako iznenađujućih ideja za pripremu potpuno drugačijeg roštilja. Namirnice za koje nikada niste pomislili da mogu na roštilj zapravo mogu biti vaš kec u rukavu. Oduševite sve prisutne i još jednom odnesite titulu […]
Roštilj na ugalj, ili električni?
Roštilj na ugalj, električni ili plinski roštilj. Koji od ova tri je najbolji za vas? Napravite vrhunski izbor i uživajte u roštiljanju. Volite ukus mesa sa roštilja, uživate u praznicima na kojima se uvek roštilja ili jednostavno želite tu mogućnost da možete da roštiljate u bilo kojem momentu. Sada to više nije nemoguće. Plinski roštilji […]
Gulaš ispod sača na tradicionalan način
Ako ste ikada probali gulaš ispod sača na tradicionalan način, onda vam ne moramo reći mnogo, sem da imamo recept baš za taj, poseban, domaćinski, po recepturi naših starih. Pogotovo nama, ljubiteljima jela ispod sača, bezbroj puta bi se desilo isto. Oni novi u društvu redovno bi širili zenice svakim novim zalogajem domaćeg gulaša, ponavljajući […]
Pravilno održavanje sača
Ma koliko da ste dobar roštiljdžija, sastavni deo dobre hrane je i njena priprema. A kako će priprema biti dobra ukoliko sam sač nije adekvatno očišćen. Šta zapravo podrazumeva dobru pripremu i pravilno održavanje sača? Svanuo je baš prelep dan, i probudio ono proleće u nama samima. Zraci sunca su učinili da se ovog jutra […]