OSTALO:

Imate pitanja?

Zapratite nas!

 

Najbolje ocenjeni proizvodi
skampi

Južnjački škampi i palenta – savršen spoj ukusa!

Južnjački škampi i palenta – savršen spoj ukusa!

Dragi ljubitelji roštilja i ukusne hrane, danas vam donosim jedan fantastičan recept koji će oduševiti vaše nepce i učiniti da se zaljubite u južnjačku kuhinju! Predstavljam vam specijalitet – Južnjački škampi i palenta. Savršen spoj morskih plodova, kremaste palente i začina koji će probuditi vaša čula. Verujte mi, nakon što probate ovaj recept, postaće vaš omiljeni izbor za posebne prilike i druženja sa porodicom i prijateljima.

Sastojci za 4 porcije

  • 500g očišćenih škampa
  • 200g palente
  • 1 šolja mleka
  • 2 šolje vode
  • 50g putera
  • 100g narendanog parmezana
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice ljute paprike
  • Sveži peršun
  • So i biber

Priprema palente

  1. U dublji lonac sipajte mleko i vodu, dodajte prstohvat soli i zagrejte do ključanja.
  2. Postepeno dodajte palentu uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 20 minuta dok ne dobijete kremast i gladak rezultat.
  3. Sklonite sa vatre, umešajte puter i narendani parmezan. Poklopite da ostane toplo.

Savet: Za savršenu kremastost palente, birajte kvalitetno brašno od kukuruza. Kod nas u GrillShop-u imamo sve što vam treba za pripremu ukusnih jela.

Priprema škampa

  1. Očistite škampe i poređajte ih u pleh ili posudu za pečenje.
  2. Pospite škampe belim lukom u prahu, ljutom paprikom, solju i biberom. Dobro promešajte da se ravnomerno premažu začinima.
  3. Pecite škampe na roštilju ili u rerni na 200°C oko 8-10 minuta, dok ne dobiju lepu ružičastu boju i ne budu potpuno pečeni.

Savet: Za još bolji ukus, možete škampe marinirati sat vremena pre pečenja. Izaberite svog omiljenog pomoćnika – BBQ Weber ili Big Green Egg roštilj.

Serviranje

  1. Na tanjir sipajte toplu kremnu palentu i preko ređajte pečene škampe.
  2. Pospite seckanim svežim peršunom i po želji dodajte još parmezana.
  3. Poslužite odmah dok je vruće i uživajte u fantastičnoj kombinaciji ukusa i tekstura!

Ovaj recept za južnjačke škampe i palentu je tako jednostavan, a opet neodoljivo ukusan. Kremasta palenta i sočni, začinjeni škampi stvaraju harmoniju u svakom zalogaju. Idealan je za sve prilike – od porodičnog ručka do večere sa prijateljima. Sigurno će oduševiti svakog ko ga proba!

Ako ste voljni da eksperimentišete, slobodno dodajte i druge omiljene začine ili povrće u jelo. Probajte sa malo čeri paradajza, baby spanaća ili čak dim pečurkama. Neka vaša mašta bude granica!

Da iskustvo bude potpuno, preporučujem da koristite kvalitetne sastojke i proverene uređaje za pečenje. Mi u GrillShop-u smo tu da vam pomognemo u odabiru – od vrhunskih keramičkih Kamado roštilja do tradicionalnih sačeva i kotlića. Posetite naš sajt i pronađite savršenog partnera za nezaboravne roštilj avanture!

Ako vam se dopao ovaj recept, podelite ga sa najmilijima i isprobajte ga što pre. A za još više ukusnih recepata, saveta i novosti iz svet roštilja, zapratite nas na društvenim mrežama. Jedva čekamo da vidimo vaše kulinarske kreacije!

Do sledećeg druženja uz roštilj, veliki BBQ pozdrav!

Vaš GrillShop BBQ Chef

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.