OSTALO:

Imate pitanja?

Zapratite nas!

 

Najbolje ocenjeni proizvodi
Nigiri sa Rebrima: Savršen Spoj Japana i Roštilja

Nigiri sa Rebrima: Savršen Spoj Japana i Roštilj

Short Rib Nigiri: Ukusan Spoj Japanskog i Američkog Roštilja

Uvod
Dragi ljubitelji roštilja i japanske kuhinje, predstavljamo vam jedinstven recept koji spaja najbolje iz ova dva sveta – Short Rib Nigiri! Zamislite sočna goveđa rebra sporo pečena satima na roštilju, a zatim uklopljena u savršeno oblikovanu lopticu pirinča u stilu nigrija. Snažni okusi dima i govedine upotpunjeni delikatnom aromom pirinča i blago kiselim ukusom pirinačnog sirćeta stvaraju nezaboravno iskustvo za vaša čula.

Ovaj recept je savršen za impresioniranje prijatelja i porodice na sledećem okupljanju oko roštilja. Iako zvuči komplikovano, uz našu pomoć i prave alatke sa GrillShop.rs, spremićete ovaj specijalitet japonsko-američke fuzije kao pravi majstor!

Sastojci:

  • Goveđa rebra (oko 1,5 kg)
  • 2 šolje pirinča za suši
  • 3 kašike pirinčanog sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • Sos za roštilj po izboru
  • Izmrvljeni crni biber
  • Susam za posipanje

Postupak:

  1. Počnimo od zvezde ovog recepta – goveđih rebara. Odaberite kvalitetna rebra sa lepo marmoriranom mašću koja će osigurati sočnost i ukus. Ako nemate puno iskustva sa rebrima, naši prijatelji iz GrillShop.rs imaju sjajan vodič o tome kako odabrati savršena rebra: [ubaciti link ka blogu na tu temu ako postoji].

  2. Rebra začinite omiljenim suvim začinima ili mariniranim sosom. Preporučujemo jednostavnu mešavinu soli, bibera i malo dimljene paprike za ekstra aromu dima. Ostavite rebra da upiju začine najmanje 2 sata, a idealno preko noći u frižideru.

  3. Sada je vreme da upalimo roštilj! Za ovaj recept preporučujemo indirektno pečenje na niskoj temperaturi kako bi rebra ostala sočna i nežna. Keramički roštilji poput Big Green Egg ili Kamado Bono su savršeni za ovu tehniku zbog izvrsne kontrole temperature. Pogledajte atraktivnu ponudu keramičkih roštilja na GrillShop.rs: [link ka kategoriji keramičkih roštilja]

  1. Zagrejte roštilj na oko 110°C, dodajte komade drveta za dimljenje po želji (preporučujemo trešnju ili jabuku za suptilniji dim). Postavite rebra na rešetku dalje od direktne toplote, spustite poklopac i pustite da se dime oko 6-8 sati dok ne omekšaju i počnu da se odvajaju od kosti.

  2. Dok se rebra lagano dime, vreme je da pripremimo pirinač. Isperite pirinač u hladnoj vodi dok voda ne postane bistra kako biste uklonili skrob. Skuvajte u vodi prema uputstvu na pakovanju. U posebnoj činiji pomešajte sirće, šećer i so dok se ne rastope. Lagano umešajte sirćetnu mešavinu u kuvani pirinač i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.

  3. Kada su rebra gotova, izvadite ih iz roštilja i pustite da odstoje 20-ak minuta. Zatim očistite meso s kostiju i isecite ga na trakice pogodne za nigiri. Ovaj proces zahteva malo prakse, ali naoštren nož od karbonskog čelika olakšaće posao. Pogledajte izbor profesionalnih noževa na Grillshop.rs: [link ka kategoriji noževa]

  1. Sada je vreme za formiranje nigrija! Navlažite ruke vodom kako se pirinač ne bi lepio. Oblikujte pirinač u male ovalene loptice. Preko pirinča stavite trakicu rebara i blago pritisnite da se spoje. Po želji, možete dodati malo vašeg omiljenog sosa za roštilj na vrh rebara za dodatni ukus.

  2. Poslužite nigirije na lepom drvenom tanjiru ili dasci, pospite susamom i poslužite uz soja sos, vasabi i đumbir. Ovi zalogaji su savršeni kao predjelo ili lagani ručak uz osvežavajuće hladno pivo ili sake.

Varijacije i Saveti:

  • Ukoliko nemate keramički roštilj, klasični Weber roštilj na ugalj ili gas će takođe odraditi posao. Proverite raznovrsnu ponudu Weber roštilja na Grillshop.rs: [link ka kategoriji Weber roštilja]
  • Za zabavu sa većim brojem gostiju, razmislite o spremanju rebara unapred i ponovnom zagrevanju pre serviranja. Tako ćete imati više vremena za druženje.
  • Možete eksperimentisati sa različitim vrstama mesa poput svinjskog vrata ili piletine za raznovrsnost ukusa.
  • Za vegeterijanske/veganske goste, probajte nigiri sa dimljenom cveklom ili pečurkama. Ukusi će vas oduševiti!

Zaključak:
Nadamo se da ste uživali u našem receptu za Short Rib Nigiri i da ste dobili inspiraciju da isprobate ovaj ukusni spoj japanske i američke roštilj kuhinje. Uz kvalitetnu opremu iz Grillshop.rs i malo mašte, nema granica onome što možete stvoriti na svom roštilju.

Podelite vaše iskustvo i fotografije Short Rib Nigirija sa nama na društvenim mrežama – voleli bismo da vidimo vaše roštilj majstorije! Zapratite Grillshop.rs na Facebooku i Instagramu za više ukusnih recepata i korisnih saveta o roštiljanju.

Srećno roštiljanje i uživajte u svakom zalogaju!

Vaš GrillShop.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.