OSTALO:

Imate pitanja?

Zapratite nas!

 

Najbolje ocenjeni proizvodi
Recept: Riba Sabljarka

Riba sabljarka sa “crnjem” limunovim sosom – wow!

Riba sabljarka sa “crnjem” limunovim sosom – savršen letnji specijalitet!

Pozdrav svim ljubiteljima vrhunskog roštilja i ukusne hrane! Ja sam vaš BBQ Chef i danas ću sa vama podeliti jedan fenomenalan recept koji će oduševiti vaše nepce i impresionirati goste. Spremićemo ribu sabljarku sa “crnjem” limunovim sosom – kombinaciju koja zvuči neverovatno primamljivo, zar ne? Verujte mi, ukus je još bolji!

Riba sabljarka je poznata po svojoj čvrstoj teksturi i bogatom ukusu, što je čini savršenim izborom za pečenje na roštilju. A kad je upotpunite osvežavajućim, blago ljutim sosom od limuna i začinskog bilja – dobijate pravi letnji specijalitet koji ćete poželeti da pravite iznova i iznova.

Sastojci:

  • 4 odreska ribe sabljarke (oko 200g svaki)
  • So i sveže mleveni biber
  • Maslinovo ulje
  • 2 limuna
  • 1 vezica peršuna
  • 1 vezica bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica kapara
  • 1/2 kašičice ljute paprike u prahu

Priprema ribe sabljarke

Pre nego što započnemo, važno je imati pravi roštilj. Za savršeno pečenu ribu, preporučujem Weber roštilj na ugalj koji daje autentičan ukus dima. Ako preferirate praktičnost, Weber roštilj na plin je takođe odličan izbor.

Da bismo sprečili da se riba lepi, namažite rešetku uljem i zagrejte roštilj na srednje jaku vatru. Operite ribu i osušite je papirnim ubrusom. Posolite i pobiberite je sa obe strane, a zatim premažite maslinovim uljem.

Stavite ribu na roštilj i pecite oko 4 minuta sa svake strane, dok ne dobije lepe tamne šare i ne bude skroz kuvana iznutra. Pažljivo je okrenite širokom špatulom da se ne bi raspala.

“Crnji” limunov sos

Dok se riba peče, spremamo sos. Ovo je trik koji daje posebnu aromu – limun ćemo peći na roštilju! Isecite limun na polovine i stavite ih na rešetku, sečenom stranom nadole. Pecite oko 3 minuta dok ne počnu da karamelizuju i zacrne.

U blenderu ili seckalici izmešajte peršun, bosiljak, beli luk, kapare, pečeni limun (ceđen), so, biber, ljutu papriku i 3-4 kašike maslinovog ulja. Mutite dok ne dobijete glatku smesu finog ukusa, po potrebi dodajte još ulja. Ako nemate blender, sve fino iseckajte i umutite.

Serviranje

Pečenu ribu poslažite na tanjir i velikodušno prelijte sosom. Kao prilog poslužite salatu od rukole i čeri paradajza ili laganu pastu. Uživajte u ovom ukusnom, zdravom letnjem specijalitetu!

Predivnu aromu dima možete postići i na keramičkim roštiljima Big Green Egg ili Kamado Bono, koji imaju odličnu kontrolu temperature. A ako vam je draže pečenje u prirodi, roštilji za dvorište su savršeni za sva otvorena mesta.

Zapratite nas na društvenim mrežama i posetite našu internet prodavnicu grillshop.rs za svu BBQ opremu koja vam treba – od klasičnih kotlića do najmodernijih roštilja. Vaš BBQ Chef vam želi puno ukusnih zalogaja i nezaboravno leto uz roštilj. Uživajte u spremanju i deljenju radosti roštilja sa najbližima! 😄🔥🍗

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.