OSTALO:

Imate pitanja?

Zapratite nas!

 

Najbolje ocenjeni proizvodi
Savršen burger: Slanina, jaja, govedina i čedar

Savršen burger: Slanina, jaja, govedina i čedar

Savršen burger: Slanina, jaja, govedina i čedar

Dragi moji BBQ entuzijasti, danas ću s vama podeliti recept za jedan od najukusnijih burgera koje ćete ikada probati! Zamislite sočni goveđi burger sa hrskavom slaninom, savršeno pečenim jajetom i topljenim čedarom. Zvuči primamljivo, zar ne? Verujte mi, ovaj burger će oduševiti vaše nepce i postati novi favorit na porodičnim okupljanjima i druženjima sa prijateljima.

Sastojci za 4 burgera:

  • 600g mlevenog goveđeg mesa
  • 8 kriški slanine
  • 4 jaja
  • 4 kriške čedar sira
  • 4 lepinje za burger
  • 1 glavica luka
  • 1 paradajz
  • Zelena salata
  • So i biber
  • Majonez, kečap, senf (po želji)

Priprema:

  1. Prvi korak je priprema roštilja. Ako imate keramički roštilj Big Green Egg ili Kamado Bono, zagrejte ga na temperaturu od oko 200°C. Ukoliko koristite roštilj na ugalj ili gas, postarajte se da bude dovoljno vruć pre početka pečenja. A za one koji preferiraju električne roštilje, i oni će savršeno poslužiti svrsi.

  2. Dok se roštilj zagreva, pripremite pljeskavice. Mleveno goveđe meso posolite i pobiberite po ukusu, pa oblikujte 4 pljeskavice. Savet: Napravite udubljenje na sredini svake pljeskavice, kako se ne bi skupljale tokom pečenja.

  3. Na zagrejani roštilj stavite kriške slanine i pecite ih dok ne postanu hrskave. Izdvojite ih na stranu.

  1. Na isti roštilj stavite pljeskavice i pecite ih 3-4 minuta sa svake strane, ili dok ne dostignu željenu pečenost. U poslednja 2 minuta pečenja, na svaku pljeskavicu stavite po krišku čedar sira, kako bi se lepo istopila.

  2. U međuvremenu, na drugoj strani roštilja ispecite jaja. Savet: Ako nemate dovoljno mesta na roštilju, jaja možete pripremiti i u kotliću na starinski način.

  3. Lepinje za burger prerežite na pola i kratko ih zagrejte na roštilju.

Sastavljanje burgera:

  1. Na donju polovinu lepinje stavite list zelene salate, pa pljeskavicu sa topljenim čedarom.

  2. Preko pljeskavice stavite hrskavu slaninu i pečeno jaje.

  3. Dodajte kriške paradajza i luka po želji.

  1. Prema svom ukusu, premažite gornju polovinu lepinje majonezon, kečapom ili senfom.

  2. Poklopite burger i servirajte uz omiljeno pečeno povrće ili pomfrit.

Uživajte u ovom neverovatnom spoju ukusa i tekstura! Sočna pljeskavica, hrskava slanina, meko pečeno jaje i topljen čedar – savršena kombinacija za prste polizati.

Podelite ovaj recept sa svojim prijateljima i porodicom, i ne zaboravite da nas zapratite na društvenim mrežama za još više ukusnih recepata i saveta za roštiljanje. A za svu potrebnu opremu posetite grillshop.rs i postanite pravi majstor roštilja!

Prijatno i do sledećeg recepta,
Vaš BBQ Chef

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.