OSTALO:

Imate pitanja?

Zapratite nas!

 

Najbolje ocenjeni proizvodi
Naučite kako da spremite savršeno sočna i mekana dimljena svinjska rebra na roštilju. Uz naše savete i trikove, postanite pravi majstor pečenja rebara!

Sočna rebrca sa roštilja – Tope se u ustima!

Sočna rebrca sa roštilja – Tope se u ustima!

Nema ništa bolje od ukusnih, sočnih rebara spremljenih na roštilju. Ovaj recept će vam otkriti tajne savršeno dimljenih svinjskih rebara koja će oduševiti vaše ukućane i prijatelje. Uz malo strpljenja i prave tehnike, postati pravi majstor pripreme rebara!

Sastojci za dimljena svinjska rebra

  • 2 velika rekra svinjskih rebara (oko 2-3 kg)
  • Vaš omiljeni suvi rub ili začin za rebra
  • Vaš omiljeni BBQ sos

Priprema rebara pre pečenja

  1. Uklonite opnu sa zadnje strane rebara. Ovo će omogućiti začinima da bolje prodru u meso i olakšati sečenje rebara nakon pečenja.
  2. Obilno natrljajte rebra suvim začinskim rubom sa svih strana. Pokrijte i ostavite da odstoje u frižideru najmanje 2 sata, a poželjno i preko noći.

Pečenje rebara na roštilju ili u pušnici

  1. Pripremite roštilj ili pušnicu za indirektno pečenje na temperaturi od 110-120°C. Ako koristite roštilj na ugalj poput Weber modela, poređajte užareni ugalj na jednu stranu roštilja, a rebra postavite na rešetku sa druge strane. Kod plinskih Weber roštilja, upalite jedan ili dva gorionika i pecite indirektno. Kamado roštilji i Big Green Egg su takođe odlični za sporo pečenje rebara.

  2. Ubacite komade voćnog drveta poput jabuke ili trešnje na ugalj za dodatnu aromu dima.

  3. Stavite rebra na rešetku i pecite indirektno 3-4 sata, održavajući konstantnu temperaturu. Povremeno proverite rebra i dodajte ugalj ili drvo po potrebi.

  1. Nakon 3 sata, umotajte rebra u aluminijumsku foliju zajedno sa malo tečnosti (sok od jabuke, pivo ili supa). Vratite umotana rebra na roštilj i nastavite da pečete još 1-2 sata dok ne omekšaju.

  2. Razvijte rebra, premažite sa svih strana BBQ sosom i vratite na roštilj da se sos karamelizuje, oko 15 minuta.

Finiš i serviranje rebara

  1. Skinite rebra sa roštilja i ostavite da odstoje 10-15 minuta pre sečenja.

  2. Isecite rebra između kostiju i servirajte uz dodatni BBQ sos po želji.

Vaša savršeno dimljena svinjska rebra su spremna da oduševite sve ljubitelje roštilja! Meso će biti neverovatno sočno i nežno, bukvalno će se topiti u ustima. Kremast i lepljiv BBQ sos upotpunjuje ukus i daje neodoljivu završnicu.

Poslužite ova fantastična rebra uz klasične BBQ priloge poput coleslaw salate, pomfrita ili kukuruza. Uživajte u druženju sa najmilijima uz savršen roštilj u vašem dvorištu.

Pratite nas na Facebook, Instagram i Youtube za još više recepata, saveta i tutorijala o pečenju na raznim vrstama roštilja. Za nabavku prave opreme posetite GrillShop.rs, vašu omiljenu internet prodavnicu alata za roštiljanje.

I zapamtite, vežba čini majstora. Što više pečete i eksperimentišete, postajete bolji u spravljanju hrane na roštilju. Dok jednom ne usavršite svoj metod i postanete pravi BBQ šef u svom dvorištu. Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.