OSTALO:

Imate pitanja?

Zapratite nas!

 

Najbolje ocenjeni proizvodi
Sočni Tacosi sa Tri-Tip Steakom - Savršen Obrok!

Sočni Tacosi sa Tri-Tip Steakom – Savršen Obrok!

Sočni Tacosi sa Tri-Tip Steakom – Ultimativni Vodič za Savršen Obrok!

Pozdrav ljubitelji dobrih zalogaja i maestri začinjene atmosfere! Pripremite se, jer vam donosim recept koji će vas prebaciti direkto u rajske vrtove ukusa: Sočni Tacosi sa Tri-Tip Steakom. Zamislite samo, nežno, sočno meso koje se topi u ustima obogaćeno pikantnim sosovima i svežim povrćem, sve to ugurano u hrskave tortilje. Nešto kao “začarana šuma” za vaše nepce! A ja ću biti vaš ukusni GPS kroz ovu avanturu.

Sastojci:

  • 1 Tri-Tip steak (oko 700g)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica sušenog origana
  • So i biber po ukusu
  • Domace tortilje
  • Svež koriander
  • Sok od limete
  • Seckano povrće po izboru (paradajz, avokado, luk…)

Prvo i osnovno, kvalitetan Tri-Tip steak jeste vaša polazna tačka. Čarolija počinje na-> Keramički roštilji: Big Green Egg i Kamado Bono, gde možete izabrati savršenog saputnika za ovu kulinarsku odiseju.

Prvi korak – marinada. U velikoj činiji pomešajte ulje, mlevenu papriku, origano, so i biber. Neka vaš steak privremeno postane “činija” za ove arome. Ostavite tri-trip da se druži sa začinima dok vi palite roštilj, jer komunikacija je ključ svega – pa i dobrog ukusa.

Dok se roštilj zagreva, možete pogledati naše Weber roštilje, ako preferirate varijante na ćumur ili plin. Kao što se i pravo prijateljstvo testira na vatrenim iskušenjima, tako se i pravi ukus mesa rađa na plamenu.

Poželjna temperatura za vaš tri-tip? Ona zlatna sredina između srednje i jače toplote – tu gde se stvara hrskava korica a unutrašnjost ostaje sočna. Okrenite ga kako bi obe strane stekle privlačnu preplanulost, jer lepota dolazi iznutra a privlačnost sa roštilja!

Dok meso počiva u svojoj aromatičnoj posteljini, možete iskoristiti pauzu da posetite našu kolekciju električnih roštilja ukoliko želite varijantu bez dima a pune arome.

Kada je meso dostiglo uglednost odmaranja, sklonite ga sa vatre i pustite da odstoji par minuta. Tu dolazi vreme magije sečenja, gde uz šaljivi savet ostrite noževe a ne jezike, jer Tri-Tip steak zahteva pažnju.

Isecite steak protiv vlakana na tanke trake, koje će se zatim maziti sa sokom limete – to je kao da vašem mesu date SPA tretman.

Na kraju, spremite tortilje, “krevete” za vaše sočne komade mesa. Uz bogatu paletu povrća, koja grli meso lavirintom ukusa, zatvorite svoj taco i pripremite se za ono najlepše – degustaciju.

Želite da oplemenite svoje veštine roštiljanja? Posetite grillshop.rs i pronađite sav savršeni alat koji će vam pomoći da zatvorite krug u stvaranju ovog zanatskog dela gastronomije.

Delić ove uživancije želite sa svetom? Onda podignite svoje trenutke na nivo deljenja na društvenim mrežama i #OsetiteRazliku kako bi bili deo zajednice strastvenih BBQ šefova!

Za sve pitance, slike vaših tacosa, savete ili samo želju za druženjem, možete nas pratiti i kontaktirati na našim društvenim mrežama. Neka vam ovi tacosi budu više od obroka – neka budu doživljaj.”

Budite spremni, jer vaš vrtni party tek počinje! Vaš BBQ Chief, spreman na zajedničko stvaranje uspomena i deljenje ukusa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.