OSTALO:

Imate pitanja?

Zapratite nas!

 

Najbolje ocenjeni proizvodi
Uživajte u ukusima leta sa brzim koblerom od breskvi i malina! Savršen sladak desert, lak za pripremu. Isprobajte recept i oduševite goste!

Brzi letnji desert: Kobbler sa breskvama i malinama

Brzi letnji desert: Kobbler sa breskvama i malinama

Uživajte u ukusima leta sa ovim brzim i lakim kobblerom od breskvi i malina! Savršen desert za letnje dane, ovaj kobbler je pun sočnog voća i mekane kore. Brzo se priprema, a rezultat je tako ukusan da ćete poželeti da ga delite sa svima.

Sastojci za kobbler od breskvi i malina

  • 6 šolja isečenih breskvi (oko 6-7 srednjih breskvi)
  • 2 šolje sveže maline
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/2 šolje hladnog maslaca isečenog na kockice
  • 1/2 šolje mleka

Poslužite toplo sa kuglom sladoleda od vanile. Mljac!

Uputstvo za pripremu kobblera

  1. Zagrejte rernu na 180°C. U velikoj činiji pomešajte isečene breskve, maline, 1/2 šolje šećera, vanilu, limunov sok i 1/4 kašičice soli. Prebacite smesu voća u podmazan pleh dimenzija 22x33cm.

  2. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, 1/4 kašičice soli i preostalih 1/2 šolje šećera. Dodajte hladan maslac isečen na kockice i prstima utrljajte dok smesa ne postane mrvičasta.

  3. Dodajte mleko i mešajte viljuškom dok se testo ne sjedini. Kašikom stavljajte testo na voćnu smesu ostavljajući male razmake.

  1. Pecite u zagrejanoj rerni 45-50 minuta, dok voće ne krene da ključa između komada testa a površina ne postane lepo zlatna.

Saveti za savršen letnji kobbler

  • Koristite zrele, sočne breskve za najbolji ukus. Ako nemate sveže, mogu poslužiti i smrznute.
  • Umesto breskvi i malina, probajte i druge kombinacije voća – trešnje, šljive, jagode, kupine. Neka mašta radi!
  • Poslužite kobbler topao, sa kuglom sladoleda od vanile ili šlagom. Savršen letnji užitak!

Ulepšajte kobbler pripremljen u rerni za dvorište!

Za još bolji ukus voća, iskoristite svoje roštilj na ugalj ili električni roštilj i isprobajte pečenje voća na roštilju pre nego što ga dodate u kobbler!

Ovo će voću dati jedinstvenu karamelizovanu aromu dima. Ako imate keramički roštilj poput Big Green Egg ili Kamado Bono, koristite ga kao rernu za pečenje ovog letnjeg deserta. Verujte mi, svi će vas pitati za recept!

Za kobbler poslužen u prirodi, koristite kotlić da napravite slatko voćno iznenađenje pored vatre. Sve sastojke dodajte pravo u kotlić, poklopite i ostavite da se krčka na vatri dok voće ne omekša a kora ne postane hrskava. Uživajte u kobbleru pod zvezdama!

Podelite vaše kreacije kobblera sa nama! Zapratite nas na društvenim mrežama i pokažite nam kako uživate u ovom divnom letnjem desertu sa vašim najmilijima. Jedva čekamo da vidimo vaše umotvorine!

Srećno letnje uživanje želi vam vaš BBQ Chief sa grillshop.rs!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.