Čizstek Sendviči: Savršen Spoj Sočnog Mesa i Topljenog Sira
Ako ste u potrazi za ultimativnim uličnim sendvičem koji će vam zagolicati nepca i zadovoljiti i najveću glad, ne tražite dalje od čuvenog čizstek sendviča! Ovaj klasik američke kuhinje osvaja svojom jednostavnošću, ali i neodoljivom kombinacijom sočnog mesa i kremastog topljenog sira. A najbolje od svega – možete ga pripremiti i sami kod kuće, uz samo nekoliko sastojaka i malo dobre volje.
Zamislite sočne, tanko isečene trake govedine koje se prže na vrućem roštilju, ispuštajući primamljive mirise koji mame uzdahe prolaznika. E pa, uz pravi roštilj kao što su oni iz ponude grillshop.rs, i vi možete postići taj nivo savršenstva u sopstvenoj bašti! Bilo da se odlučite za veliki keramički Big Green Egg roštilj, kompaktniji Kamado Bono ili neki od kvalitetnih Weber roštilja na ugalj ili plin, nećete pogrešiti. A ako nemate dvorište, tu su i praktični električni roštilji koje možete koristiti i u stanu.
E sad, kad smo rešili pitanje roštilja, hajde da vidimo šta nam treba za pripremu neodoljivih čizstek sendviča za celu ekipu:
- 600g tanko isečene goveđe pisanice ili ribeye odreska
- 1 velika iseckana glavica luka
- 200g lisnatog testa (po želji)
- 200g narendanog kačkavalja ili mocarele
- so, biber, ulje
- 4 lepinje
Prvo na zagrejanom roštilju ili tiganju propržite luk na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte meso isečeno na tanke trake i dinstajte par minuta dok ne promeni boju. Posolite, pobiberite po ukusu. Rasporedite meso u 4 gomilice, preko svake stavite list testa (ako ga koristite) i obilato narendanog sira. Poklopite par minuta dok se sir lepo ne istopi.
Razvucite pečene lepinje i napunite ih pripremljenim mesom i sirom, prelijte sokovima iz tiganja. Poslužite odmah dok je još toplo, uz omiljeno pivo ili gazirani sok.
Ako hoćete da odete korak dalje, nabavite i kotlić pa spremite čizstek u njemu, na žaru i s ancora paprikom – bićete oduševljeni!
Delite s nama vaše čizstek avanture na društvenim mrežama, označite @grillshop.rs na Instagramu i pridružite se našoj zajednici zaljubljenika u roštilj. Srećno sa spremanjem i uživajte u svakom sočnom, sirom prelivenom zalogaju!