Južnjački BLT Sendviči – Savršen Letnji Ručak!
Zdravo svima, BBQ šefovi! Danas vam donosim recept za savršen letnji ručak – Južnjačke BLT sendviče. Ovaj klasik američke kuhinje sada dolazi sa ukusnim tvistom koji će oduševiti vaše nepce i osvojiti srca vaših najdražih. Uz malo mašte i prave sastojke, možete stvoriti pravi kulinarski užitak u vašem dvorištu!
Sastojci:
- 12 kriški dobrog hleba (preporučujem rustični hleb sa semenkama)
- 12 kriški slanine
- 2-3 zrela paradajza, isečena na kriške
- Svežeg zelenog ili crvenog lisnatog zeleniša po ukusu
- Majonez
- So i biber
Instrukcije:
-
Zagrejte roštilj na srednjoj temperaturi. Ako koristite roštilj na ugalj, sačekajte da se ćumur užari i pepeo prekrije površinu. Za savršene rezultate, preporučujem Weber roštilj na ugalj za koji možete pronaći sve na GrillShop.rs.
-
Poređajte kriške slanine na rešetku roštilja. Pecite oko 10-15 minuta, okrećući povremeno, dok slanina ne bude hrskava i blago karamelizovana. Pažljivo sklonite slaninu sa roštilja i ostavite sa strane da se malo ohladi i ocedi na papirnom ubrusu.
-
Očistite rešetke četkom za roštilj. Isecite hleb dijagonalno na polovine i premažite unutrašnjost majonezom. Poređajte kriške hleba na roštilj, sa unutrašnjom stranom okrenutom ka dole. Pecite 1-2 minuta dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju i hrskave ivice.
-
Sklopite sendviče ovim redosledom: kriška hleba (sa majonezom ka unutra), 2-3 lista zeleniša, 3 kriške paradajza, 3 kriške slanine, malo soli i bibera, i na kraju druga kriška hleba. Nežno pritisnite sendvič da se sjedine svi sastojci.
-
Isecite sendviče dijagonalno na pola i servirajte ih odmah dok su topli, sa dodatnim čipsom ili pomfritom ako želite.
Savet: Za ekstra ukus, možete dodati i malo avokada ili crvenog luka. A ako volite ljuće, probajte da dodate malo ljutih feferona ili čili sosa u majonez.
Uz malo prakse, uskoro ćete savladati veštinu pravljenja savršenog BLT sendviča. A sa pravim roštiljem, kao što su oni koje nudi GrillShop.rs, vaše letnje roštiljanje će biti podignuto na sasvim novi nivo!
Za pečenje slanine i tostiranje sendviča, odlični su keramički roštilji Big Green Egg jer omogućavaju preciznu kontrolu temperature. Ili probajte kompaktne Kamado Bono roštilj za manje prostore.
Ako preferirate jednostavnost pripreme, onda bacite oko na Weber roštilj na plin. Brzo se zagrevaju i laki su za korišćenje. Čak i na električnom roštilju za dvorište možete napraviti ove ukusne sendviče!
A za sve ljubitelje autentičnih balkanskih ukusa, ne zaboravite na nezaobilazni kotlić – savršen za kuvanje ukusnih čorbi i paprikaša dok uživate u društvu prijatelja.
Podelite vaše letnje kulinarske avanture sa nama! Zapratite GrillShop.rs na društvenim mrežama i označite nas na vašim fotografijama ukusnih BLT sendviča. Jedva čekamo da vidimo vaše kreacije!
I zapamtite, pravi užitak u hrani dolazi kada je delite sa onima koje volite. Zato pozovite porodicu i prijatelje, upalite roštilj i uživajte u savršenom letnjem ručku uz ove fantastične Južnjačke BLT sendviče. Prijatno!