OSTALO:

Imate pitanja?

Zapratite nas!

 

Najbolje ocenjeni proizvodi
RECEPT-Teleca-Rebra-Ispod-Saca

RECEPT: Teleća Rebra Ispod Sača

Dobrodošli u svet tradicionalne srpske kuhinje! Danas ćemo se baviti jednim od najomiljenijih jela na našim prostorima – teleća rebra ispod sača. Ovaj recept je prenesen s kolena na koleno, a sada ga delimo sa vama.

Pre nego što pređemo na sam recept, hajde da se upoznamo sa sačem.

Sač je tradicionalni srpski kuhinjski pribor koji se koristi za pečenje mesa, povrća i hleba.

Sastoji se od velike metalne posude koja se pokriva metalnim poklopcem, a ispod se stavlja žar.

Iskoristi kod "ISPODSACA" za dodatnih 5% popusta!

Perfektan Recept za Teleća Rebra Ispod Sača

  • 1.5 kg telećih rebara
  • 1 kg krompira
  • 2-3 mrkve
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • So, biber, vegeta
  • Ulje ili mast

Postupak:

  1. Priprema mesa: Pomešajte suve začine (so, biber, vegeta) i dodajte ulje (oko 30 ml). Utrljajte u meso i ostavite u frižideru na sat vremena da meso upije začine.

  2. Priprema povrća: Isecite krompir, mrkvu, crveni luk i beli luk na krupne komade. Začinite jednom ravnom kašikom vegete i promešajte povrće.

  3. Priprema sača: Pripremite dublji sud u kojem ćete peći meso. Poželjno INOX Tepsija. Ukoliko nemate sač, možete poručiti OVDE

  4. Pečenje mesa: Rernu zagrijte na 250 stepeni. Nakon sat vremena, izvadite meso iz frižidera i složite u tepsiju. Na šporetu dobro zagrejte veliku kašiku svinjske masti (može i ulje, oko 100 ml) i prelijte po mesu. Pokrijte i stavite u rernu na 12-15 minuta.

  5. Dodavanje povrća: Nakon početnih 12-15 min visoke temperature, sklonite malo ćumura i pecite još 10-15 minuta. Zatim otkrijte poklopac sača i dodajte oko 100 ml ključale vode (može i belo vino). Nakon sat vremena, dodajte povrće u tepsiju (povrće na dno, a meso preko). Ako je sva tečnost isparila, dodajte još malo ključale vode. Ostavite sač još 20 minuta.

  6. Završno pečenje: Nakon 20 minuta, skinite poklopac i zapecite meso i povrće još nekih 10-15 minuta dok ne porumeni.

  7. Serviranje: Poslužite uz svežu kupus salatu ili salatu po izboru. Meso spremljeno na ovaj način jednostavno se topi u ustima. Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dostava na teritoriji Srbije

Rok dostave je 3-5 radnih dana.

Plaćanje pouzećem

Platite kuriru pri isporuci paketa.

100% Sigurna Kupovina

Poručite online brzo i sigurno.