Ukusna Frittata sa Ćuretinom, Spanaćem i Prazilukom
Spremanje fritatte nikad nije bilo lakše i ukusnije! Kao iskusni BBQ Chef, danas ću sa vama podeliti poseban recept za fritatu sa ćuretinom, spanaćem i prazilukom koja će oduševiti vaše nepce i raspametiti ukućane i prijatelje. Verujte mi, ova kombinacija sastojaka stvara magiju u tanjiru!
Ako ste u potrazi za zdravim, a opet ukusnim obrokom, ova frittata je savršen izbor. Bogata proteinima iz ćuretine, vitaminima i mineralima iz spanaća, te divnim aromama prazilukom, svaki zalogaj je prava poslastica.
Sastojci:
- 200g ćuretine
- 100g baby spanaća
- 1 srednji praziluk
- 6 jaja
- 50ml mleka
- 50g rendanog sira
- Maslinovo ulje
- So i biber
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200°C. U međuvremenu, iseckajte praziluk i ćuretinu na kockice.
- U tiganju na srednjoj vatri propržite praziluk na maslinovom ulju dok ne omekša. Dodajte ćuretinu i dinstajte još 5 minuta.
- Dodajte spanać i kuvajte dok ne uvene. Posolite i pobiberite po ukusu.
- U posebnoj činiji umutite jaja sa mlekom, pa dodajte rendani sir.
- U podmazan pleh sipajte smesu sa ćuretinom, pa prelijte umućenim jajima. Pecite oko 20-25min dok ne porumeni.
Vaša ukusna frittata je gotova! Savršena je za doručak, ručak ili laganu večeru.
Najbolji efekat se postiže kada fritatu pripremate na roštilju. Preporučujem fantastične keramičke roštilje Big Green Egg ili Kamado Bono koji će vašem jelu dati posebnu dimljenu aromu. Za ljubitelje roštilja na ugalj, definitivno preporučujem Weber roštilje na ugalj, dok oni koji preferiraju gas mogu izabrati Weber roštilje na plin. Ukoliko nemate mogućnost da spremate napolju, odličan izbor su i električni roštilji.
Mali savet – frittatu nemojte predugo peći kako ne bi postala suva. Takođe, po želji možete ubaciti i druge sastojke kao što su pečurke, feta sir, šunka… Samo pustite mašti na volju!
Ukoliko uživate u ovakvim ukusnim receptima, zapratite grillshop.rs na društvenim mrežama za još mnogo sjajnih ideja za roštiljanje i kuvanje na otvorenom. Podelite i vi sa nama vaša kulinarskaumešna ostvarenja, razmenjujmo iskustva!
Prijatno i do sledećeg recepta,
Vaš BBQ Chef